19:46, Вчора
Різдвяні пряники, які сподобаються дорослим і дітям: найпростіший рецепт смакоти
Різдвяні пряники, які сподобаються дорослим і дітям: найпростіший рецепт смакоти
Медові пряники - традиційні солодощі до Різдва (скриншот / Смачно та гарно вдома)
АВТОР: ЛЮДМИЛА РЯБУХІНА
Медово-імбирні пряники - одна з давніх традицій зимових свят в багатьох країнах. Готувати пряники доволі просто, а ароматні солодощі неодмінно будуть до вподоби кожному.
Про те, як приготувати медові пряники на Різдво, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачно та гарно вдома".
Що потрібно для медових пряників
Для того, щоб приготувати медові пряники до Різдва, для тіста знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 400 г
- яйця - 2 шт.
- мед - 100 г
- масло - 100 г
- кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.
- сода - 1 ч. л.
- лимонний сік - 1/3 ч. л.
- цукор - 100 г
- цукрова пудра - 150-200 г
- імбир - 1/3 ч. л.
- кориця - 1/3 ч. л.
- мускатний горіх - 1/3 ч. л.
Як готувати медові пряники
Для того, щоб приготувати медові пряники, перелийте мед в невелику каструлю з товстими стінками, додайте цукор та прянощі. Перемішуючи інгредієнти, поставте посуд на середній вогонь.
Коли на поверхні меду з'явиться піна, а цукор розчиниться - маса готова, доводити її до кипіння не потрібно. Додайте соду та масло, і знов перемішайте інгредієнти.
Збийте 2 жовтки та один білок, а потім влийте суміш до медової маси. Інший білок використовується для глазурі.
Додайте борошно невеликими порціями та замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть в холодильник на 0,5-1,5 години.
Після цього розділіть тісто на зручні частини та розкачайте масу на пласт завтовшки 1 см. Щоб тісто не прилипало, його можна розкачувати на пергаменті. За допомогою форм виріжте з тіста пряники.
Як готувати пряники (скриншот / Смачно та гарно вдома)
Перекладіть пряники на застелене пергаментом деко і випікайте протягом 8-10 хвилин при 180 градусах. Після цього пряники можна прикрасити за допомогою глазурі.
Для її приготування потрібно змішати цукрову пудру з кукурудзяним крохмалем. Потім додайте білок та лимонний сік - та збийте суміш міксером до пухкої білої маси і збільшення в об'ємі в два рази.
Як готувати глазур для пряників (скриншот / Смачно та гарно вдома)
Перекладіть глазур в кондитерський мішок та прикрасьте пряники візерунками. Зачекайте, доки глазур застигне - і можна пригощатися.
Інформує rbc.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:03
19 грудня
17:53
19 грудня
live comments feed...